Samen beter

Mensendieck oefentherapie

Na mijn Gymnasiumopleiding heb ik de opleiding voor Oefentherapie Mensendieck gedaan in Amsterdam. Daarna ben ik afgestudeerd als Bewegingswetenschapper aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ook heb ik een jaar Welzijnsvraagstukken gestudeerd in Groningen. Ik heb een Mensendieckpraktijk in Amsterdam gehad en sinds 1999 werk ik in het Paramedisch Centrum in Helmond als oefentherapeut Mensendieck. In het Kwaliteitsregister Paramedici sta ik geregistreerd onder de naam ‘Kampfraath’.

Tijdens mijn studie bewegingswetenschappen heb ik altijd een Praktijk voor Oefentherapie Mensendieck gehad. Dit werkte zeer inspirerend naar beide kanten. Zo kon ik nieuwe kennis toepassen binnen mijn behandelingen en kon ik wetenschappelijke onderzoeken beter beoordelen op praktisch nut. Door de combinatie van beide studies kan ik mijn patiënten nog beter helpen om te leren om te gaan met hun klachten en de pijn te verzachten of zelfs weg te nemen. Ik probeer antwoorden te vinden op de vraag ‘wat moet ik mijn patiënt leren, en waarom, zodat deze zelf zijn klachten kan beïnvloeden. Hiervoor heb ik een unieke meetmethode ontwikkeld: de Reminimed©.

Verder volg ik regelmatig cursussen omdat ik het belangrijk vind mijn kennis te vergroten en mijn behandelingen te verbeteren.